21 Nov 2012

Octo core de la Samsung in 2013

21 Nov 2012

Despre platforma Exynos 5450, cu procesor quad core de generatie ARM Cortex A15, ce va salaslui probabil in era initial viitorul smartphone high end Samsung Galaxy S4, am mai auzit. Insa Samsung un se va opri aici. Ci va accelera ritmul de dezvoltare, deja prezentandu-ne viitorul: un octo core ce pune in valoare tehnologia big-little.

Aceasta (dezvoltata de ARM) presupune implementarea in cadrul aceleiasi platforme atat a nucleelor puternice, care sa se ocupe de capitolul performanta, cat si a celor slabe, care sa aiba in sarcina autonomia. O astfel de solutie a ales si nVidia, cu a sa Tegra 3 (cu quad core Cortex A9 si un al cincelea nucleu Cortex A5, mult mai cuminte si mai econom).

Dar Samsung tinteste mult mai sus. Iar viitorul sau chip, realizat tot in procesul tehnologic de 28 nm, si inca nedenumit (insa Exynos 6450 sau 6850 suna plauzibil), va alatura patru nuclee Cortex A15s, extrem de rapide, si patru Cortex A7, cu un consum electric extrem de redus.

Si in functie de necesarul de performanta de la un anumit moment, se va face trecerea intre cele doua quad-uri, pentru a maximiza autonomia. Insa cele opt nu vor putea lucra in paralel. Deci, cum nVidia Tegra 3 nu are un penta core, nu putem spunem nici ca viitoarea platforma Samsung va fi un adevarat octo core.

Pe langa cele patru A15s-uri, la 1.8 GHz, si cele patru A7-uri, la 1.2 GHz fiecare, vom gasi in cadrul acestui chip si 2 MB memorie cache L2. Mai multe detalii vom avea la dezvaluirea oficiala a acestei platforme, anul viitor 2013, in luna februarie.

 

Sursa: androidpolice.com

 

Leave a comment
More Posts
Comments
Comment